Viitorul entry-level BMW, surprins de paparazzi

TWS-BMW-300cc-naked-spy-shot-600px

Viitoarea mezina BMW a iesit la plimbare. Un fotograf norocos a surprins-o pentru motorcycle.com in timp de facea primii pasi in public.

Prea multe nu se stiau despre acest nou model, care urmeaza sa isi faca debutul oficial chiar in acest an. Sigur, stiam ca va avea un motor sub 500 cmc si banuiam ca-i monocilindric. Si mai stiam ca va fi fabricat impreuna cu TVS, dar mai mult… nu prea.

Imaginile ne arata un prototip destul de elaborat, construit dupa standardele BMW.

Motorul este, intradevar, un monocilindru si se pare ca BMW va adopta o configuratie asemanatoare cu cea de la Yamaha YZ450F, cu admisia in fata si evacuarea in spate.

Echiparea va fi una premium pentru acest segment, cu furca inversata, etrier fata radial si bascula din aluminiu.

O astfel de echipare il aseaza in concurenta direct cu Duke 390, ceea ce ne face sa credem ca motorul va avea mai mult de 300 cmc, cat apreciaza majoritatea publicatiilor care au preluat imaginile postate de motorcycle.com. Fotografii declara ca pilotii de la BMW au fost vazuti testand in paralel si un KTM Duke 390, probabil pentru etalonare.

Micul naked BMW isi va face debutul in acest an, cel mai tarziu la EICMA, desi ceva imi spune ca mai devreme si va fi urmat de alte modele dezvoltate pe aceeasi platforme, dupa cum declara Stephan Schaller, mai marele diviziei moto de la BMW.

Ulterior vom vedea si modele TVS care vor folosi acelasi motor, dar sunt aproape sigur ca echiparea modelelor indiene va fi ceva mai slaba pentru a atinge niste zone de pret specifice pietei asiatice.

Comentarii

comentarii

Urmareste-ne si pe Facebookschliessen
oeffnen