Victory pregateste doua prototipuri de curse

Victory-Project-156-pikes-peak-001-600px

Producatorul american de motociclete va participa in vara acestui an la doua dintre cele mai prestigioase intreceri de motociclete din lume, Pikes Peak si Isle of Man, cu doua motociclete diferite.

Divizia de motociclete a lui Polaris este foarte activa in ultima vreme. Dupa ce au reusit sa relanseze Indian, americanii au trecut la revitalizarea imaginii Victory, primul brand moto al grupului, si putem anticipa o schimbare majora de directie.

Victory electric racer IoM TTPentru Isle of Man, Victory are pregatit un prototip cu propulsie electrica, derivat din Brammo Enertia. Polaris a cumparat Brammo si transplantat intregul know-how, urmand sa lanseze o gama de modele electrice sub brandul Victory.

Participarea in cursa rezervata motocicletelor electrice de pe Isle of Man nu face altceva decat sa ne pregateasca pentru motocicletele Victory ecologice, care vor lua locul gamei Brammo (acum, pe site-ul producatorului, nu mai gasesti niciun model).

Al doilea prototip pe care Victory il are in dezvoltare va participa la cursa de ascensiune de la Pikes Peak, un fel de VTM. Construit de la zero impreuna cu Roland Sands, specialist in customuri sportive, prototipul Victory nu are mai nimic in comun cu gama actuala a producatorului american.

Din putinele imagini pe care le avem, putem intui ca vorbim despre un flat-tracker care va folosi (cel mai probabil) o versiune modificata a motorului de 1200 cmc de la Indian Scout, motor despre care aveam deja certitudinea ca nu va ramane doar pe modelul entry-level al Indian.

Deoarece ne vine greu sa credem ca Polaris Industries investeste atat de mult intr-un simplu exercitiu de imagine, consideram ca Project 156 (denumit astfel dupa numarul de viraje al traseului Pikes Peak International Hill Climb) este precursorul unui viitor roadster Victory. Mai mult decat atat, as lansa chiar ipoteza ca Victory si Indian vor avea amandoua cate un model bazat pe experienta acumulata la Pikes Peak.

Comentarii

comentarii

Urmareste-ne si pe Facebookschliessen
oeffnen