Triumphant – un Street Tracker de la celalalt capat al lumii

Triumph Street Tracker 842x430

Impatimit al motocicletelor britanice si fan al legendei Gary Nixon, unul dintre titanii ovalelor de zgura, Darren Bennett s-a apucat sa construiasca un street tracker in memoria idolului sau.

Pornind de la un chopper construit in anii ’60, din care a pastrat doar motorul si partea frontala a cadrului, Darren s-a apucat sa contureze o replica a unui flat tracker care sa acapareze priviri pe strazile din Sidney.

Motorul provenea de la un Thunderbird din ’64, una dintre cele mai bune optiuni pentru curse in acea perioada, dar cam lipsit de vlaga prin comparatie cu motocicletele moderne. Darren a decis sa corecteze aceasta stare de fapt prin adaugarea unui compresor actionat prin curea. Australianul estimeaza ca asta i-a adus un surplus de 30% in ceea ce priveste puterea maxima.

A doua problema importanta pe care trebuia sa o rezolve era adaptarea unei bascule de la un Suzuki impreuna cu de o pereche de amortizoare Hagon, insa vechiul chopper nu mai avea prinderi pentru bascula. Cadrul provenit de la un TR6 de politie fusese transformat intr-un hard-tail. Dar, cu provocarile dificile, vine si satisfactia mai mare… Pachetul este completat cu o furca Ceriani.

Rezervorul preluat de la o Yamaha RD este completat de o codita minimalista pe care a fost capsata saua frumos imbracata.

Numarul 9, inscriptionat pe cele trei panouri, este cel pe care il purta in curse Gary Nixon. Asta cand nu purta numarul 1…

Sursa: Tank moto via Bikeexif

Comentarii

comentarii

Urmareste-ne si pe Facebookschliessen
oeffnen