Triumph a prezentat Bonneville Bobber

Noul Triumph Bobber 2017 842x430

Existenta Bobber-ului nu era chiar necunoscuta, desi exista posibilitatea ca modelul surprins in teste cu ceva timp in urma putea fi o modalitate de a masca viitorul America sau Speedmaster. Supriza vine din lansarea oficiala a acestuia la doua saptamani dupa Intermot (unde au prezentat Street Cup) si cu trei saptamani inainte de EICMA.

Triumph nu este primul producator de serie care aduce un bobber in showroom-uri. Harley are FortyEight-ul si nici Yamaha XV950 nu e departe, insa Triumph vine cu un aer proaspat, muscular dar elegant.

Spre deosebire de modelele amintite, Triumph pune accentul pe utilitate (atat cat se poate la o motocicleta de acest gen) fara a face niciun rabat la capitolul estetic. Pozitia de pilotaj este relaxata, cu scaritele in zona mediana, sa reglabila si un ghidon aproape drept.

Nu vorbim despre o simpla varianta a lui Bonneville, chiar daca numele asa sugereaza. Cadrul este unul nou si are un spate similar cu Softail-ul de la Harley (sau cu altele similare). Motorul de 1200 cmc, transplantat de la T120, a primit un tuning specific, care sa favorizeze utilizarea in ture joase.

Bordul cu un singur cadran rotund, mi se pare cel mai simplu si elegant bord pe care l-am vazut in ultimii ani. Si, cu toate acestea, ofera o multime de informatii pe micul display electronic.

Este de astepta ca pretul noului model britanic sa fie pe masura aspectului, undeva intre pretul lui Bonneville T120 si a lui Thruxton R, adica in zona 13-14.000 Euro.

Dupa cum spuneam, peste trei saptamani urmeaza EICMA. Vom vedea oare si noul Scrambler? Avand in vedere ca acesta a ramas singurul model al gamei clasice propulsat de vechiul motor racit cu aer si ca de la 1 ianuarie, toate motoarele noi trebuie sa respecte normele Euro4, cred ca e foarte probabil.

Comentarii

comentarii

Urmareste-ne si pe Facebookschliessen
oeffnen