Honda intra in scena retro cu doua concepte

CB4 Concept

La salonul moto de la Milano, Honda a adus, pe langa modelele revizuite (seriile NC750 si CB500), cateva concepte (patru la numar). Ne vom opri doar asupra lui CB4 si Six50.

Ambele modele sunt construite pe baza nakedului CB650F si pastreaza de la acesta motorul si cadrul (evident, modificat).

CB4 este o interpretare moderna a clasicului CB 750 Four, motocicleta care a pus Honda acolo unde este astazi. Se prezinta ca un naked sportiv, cumva european ca personalitate, construit de divizia europeana a companiei nipone.

Bascula monobrat (ce pare preluata de la generatia precedenta a lui VFR800), jantele cu zece brate (preluate de la noul VFR800), evacuarea dubla, detaliile din aluminiu, fac din economicul CF650F un naked retro cu adevarat dezirabil.

Six50 se prezinta ca un scrambler, probabil o replica la succesul modelului Ducati, construit pe aceeasi platforma a lui CB650F. Farul patrat face trimitere la vechiul CA77.

Faptul ca s-au folosit elemente de la producatori precum Rizoma m-a facut sa cred, in prima instanta, ca vorbim despre concepte create pentru a revigora imaginea lui CB650F, o motocicleta, intre noi fie vorba, nu prea impresionanta. Si totusi… vedem doua faruri construite special pentru ele, un rezervor cu totul nou si o evacuare foarte bine prelucrata (in cazul lui CB4), deci exista indicii ca aceste doua concepte au sanse reale sa intre in gama Honda ca modele de serie.

Sper doar ca asta nu se va intampla peste 7-8 ani, cand curentul retro se va estompa, Honda avand acest talent. Si mai sper ca nu vor pierde prea mult din extravaganta in cursul procesului de trecere de la concept la model de serie.

Comentarii

comentarii

Urmareste-ne si pe Facebookschliessen
oeffnen