BMW Concept 101 – incursiune pe teren american

BMW-Concept-101-cruiser-600px

Cam asa ar arata un touring-cruiser produs de BMW pentru piata nord americana. Un ‘bagger’ echipat cu un motor potent, cu un design rasat si cu finisaje aproape la fel cu de pe Rolls Royce (companie aflata tot sub aripa BMW).

Chiar daca a fost construit pentru “Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, un eveniment anual ce se desfasoara pe malul Lacului Como din Italia, Concept 101 este o manusa aruncata industriei moto americane.

Bazat pe tehnologia ‘ascunsa’ sub carenele lui K1600GTL, Concept 101 este un cruiser luxuriant construit pentru BMW Motorrad de o echipa care l-a inclus si pe Roland Sands. Da, designerul american este foarte ocupat in ultima perioada…

De la el provin rotile dar si o serie de elemente de design. Spre exemplu, tobele de esapament.

Concept 101, al carui nume provine de la valoarea cilindreei exprimata in inch, dar si de la autostrada 101 care trece prin apropierea studioului de design al BMW Group din Newbury Park, imbina elemente traditionale cum ar fi panourile din aluminiu slefuit, cu elemente high-tech, precum gentile laterale din fibra de carbon, si cu detalii exclusiviste din lemn si piele cusuta manual.

Nu are rost sa insistam asupra detaliilor, soarta lui Concept 101 fiind ascunsa publicului. Nu stim daca vom vedea vreun bagger bavarez in viitorul apropiat. Nu ar fi prima data cand BMW incearca sa intre pe felia americanilor, probabil ca esecul lui  R1200 CL inca ii bantuie pe managerii de la Munchen. In plus, sa ne amintim de soarta lui Concept 6, in care vedeam deja un K1600R, sau de soarta lui Concept Roadster… Toate au ramas concepte, iar lui Lo Rider i-au trebuit sase ani sa devina R NineT.

Comentarii

comentarii

Urmareste-ne si pe Facebookschliessen
oeffnen