Bimota Tesi 3D RaceCafe

BIMOTA_TESI-RC 600px

Cum ar putea fi construit un cafe racer mai extravagant altfel decat pornind de la una dintre cele mai extravagante motociclete din lume? Bimota Tesi sfideaza de ani de zile canoanele motocilismului contemporan prin tehnologia atipica pe care o foloseste. Acum o face si prin stil.

RaceCafe este un concept bazat pe mai vechiul Tesi 3D Naked, dar cu un design neo-retro, cu mai multe elemente din carbon si cu motorul de 803 cmc in locul celui de 1078 cmc (tot de la Ducati).

Dintre elementele construite din fibra de carbon, cele mai interesante sunt cele doua bascule (fata si spate). Sistemul de fixare a amortizorului excentric permite reglarea inaltimii independent de pretensionarea arcului. Amortizorul fata poate fi ridicat sau coborat cu 9,5 mm, iar cel de spate cu 14 mm, motocicleta modificandu-si inaltimea cu 23 mm.

Utilizarea motorului de 803 cmc ar putea fi interpretata ca o incercare de a intra intr-o zona mai accesibila. Nu ca pret, avand in vedere ca noul motor nu ar putea reduce mai mult de 1.000-2.000 de euro din cei peste 25.000 de euro cat costa un Tesi 3D Naked, ci ca performante. De fapt, decizia Bimota este cumva fortata si de faptul ca bicilindrul de la Scrambler a ramas singurul propulsor racit cu aer de la Ducati.

Deocamdata, Tesi 3D RC este doar un concept, dar utilizarea unui alt motor decat in cazul versiunii aflate in productie ne da sperante ca va ajunge pe piata… Nu ca ne-am si permite o asemenea jucarie…

Comentarii

comentarii

Urmareste-ne si pe Facebookschliessen
oeffnen